FietsNED rijdt mee met Ome Joop’s Tour

Afgelopen zaterdag fietsten de 156 deelnemers van Ome Joop’s Tour door het land van Heusden en Altena. Een mooi gezicht: de promowagen, EHBO en motoragenten voorop, dan de 156 kinderen waarvan de meeste in regenpak, en achteraan de bezemwagen en technische dienst.

De Ome Joop’s Tour is dit jaar voor de 61e keer van start gegaan. Kinderen tussen de 10 en 12 jaar die anders niet op vakantie kunnen, gaan tien dagen op fietsvakantie door Nederland. Start en finish is in Arnhem en vaste prik is een dagje Efteling. De zesde etappe ging zaterdag van start in Gorinchem en voer via Brakel langs Giessen en Wijk en Aalburg naar Waalwijk om aan het eind van de middag te eindigen in Kaatsheuvel.
Eric Goossens van FietsNED reed zaterdag mee in de karavaan. Hij vertelt enthousiast: ‘Het is een bijzondere tourtocht met heel veel vrijwilligers die zich inzetten om kinderen die het thuis niet breed hebben, te laten genieten. Geweldig!’ FietsNED is er dit jaar voor het eerst bij en helpt mee om kapotte fietsen te repareren, zodat de kinderen zo snel mogelijk weer met de groep mee kunnen fietsen. En ze zal er volgend jaar vast weer bij zijn.

Altena Nieuws 3 augustus 2011

Posted in Uncategorized.